Biskvier
Ingredienser till ca 35 st
3,5 hg mandelmassa
2 äggvitor
1. Riv mandelmassan grovt, blanda med 2 äggvitor (behöver ej vispas)
2. Klicka ut på bakplåtspapper, platta till något, och grädda ca 12-15 minuter i 175 grader C.
Smörkräm
3/4 dl socker
3/4 dl vatten
3 äggulor
150 g smör, rumsvarmt
1 msk kakao
1. Koka ihop socker och vatten till 120 grader C. Har du ingen termometer kan du ta en liten droppe ur den kokande massan, vänta tills droppen svalnar något och prova om det går att dra trådar mellan fingrarna (karamellprovet). Akta så att inte du bränner sockret, då blir det brunt.
2. Vispa ihop 3 äggulor i en kastrull och häll den heta massan över. Rör ihop och låt svalna.
3. Rör i kakao och smör. Använd en elvisp.
4. Bred smörkrämen på bottnarna så att de blir en halv sfär och ställ sedan kallt!
Glasyr
80 g mörk choklad
1 msk matolja
5. Smält chokladen med olja i ett vattenbad
6. När chokladen svalnat något ska biskvierna doppas i chokladen så att smörkrämen täcks.
7. Ställ att svalna.
Foto: Zsuzsanna Kilian
Andra hemsidor
Meta