2012-11-17 Haga Amber ale

Bryggmästare: Morgan Ingmansson, Per Hedegård

Styrka: OG: 1055 FG 1020
Sötma:
Bitterhet:
Smak:
Arom:
Färg:
Kolsyra: 9 gram scocker per liter vört
Lagringstid:
alkoholhalt: 4,4 %

Övrig:
1/3 del av sirapen tillsattes i början, resten + spraymalt tillsammans med aromhumle
Mkt Noggrann hygien.

Namnförslag:
Se Experimental Pale Ale

Recept

Spädes till 12 l vatten
1,5 kg Coopers Anber Malt Extract (sirap)
1 kg Spray Malt Ligth, (torrextract)
30 g humle  5,9%  varav
25 g bitter 60 min  ger IBU på 27
15 g till sista 15 minuterarna ger IBU på 3
15 g till sista 5 minuterarna ger IBU på 2

Totalt IBU = 32

Planerad koldioxid: TBD