Scones

Ingredienser

8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl filmjölk (alt. mjölk eller vatten)

1. Sätt på ugnen på 250 C.
2. Blanda vetemjöl,salt och bakpulver
3. Blanda in smöret med fingrarna, det ska vara ganska klumpigt. Skär du smöret med en kniv behåller du den smutsig en stund.
4. Tillsätt filmjölk och gegga snabbt ihop degen. Snabbt betyder att det inte ska blandas speciellt väl.
5. Dela degen i fyra delar och platta ut dessa på två plåtar med bakpapper. När du plattar bör du ha mjöl på händerna så kladdar det mindre.
6. Använd kniven du skar smör med och doppa/pudra den med mjöl. Skär kakorna på mitten så att det blir fyra delar.
8. Picka lite med en gaffel.
8. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
9. Bryt isär kakorna och skär dem i mitten.
10. Serveras nygräddade och varma med smör, marmelad och ost samt en rykande kopp te!